Dobrodošli na Mali Lošinj

Otok vitalnosti

Mali Lošinj najveći je grad Kvarnerskog zaljeva, čiji počeci sežu u 12. stoljeće kada je postepeno postao luka. Krajem 19. stoljeća istraživači Austro Ugarskog carstva otkrili su ljekovite učinke otočke klime. Kao rezultat toga, otok je pretvoren u moderno lječilište bečke aristokracije I poslovne elite. Sa svojom idealnom klimom, čistim zrakom, mirisnom borovom šumom, blizinom mora te više od 250 godina medicinskog turizma, savršeno je odredište za ljude s repiratornim bolestima, a zahvaljujući velikoj količini sunčanih dana u godini, njih 2800, dom je veselim I zdravim ljudima.

Iako je malen, nudi široki izbor iskustava I avantura, u koje se možete zaputiti bosonogi, na bicikli, na motoru ili brodu. U nastavku donosimo nekoliko prijedloga za istraživanje otoka.

Muzej Apoksiomena

Nezaobilazno mjesto svih posjetitelja Lošinja je svakako dom Apoksiomena – brončane statue koja predstavlja antičkog atletičara. Vjeruje se da ga je u 2. ili 1. stoljeću prije Krista izradio talentirani grčki majstor, a da je bačen u more tijekom oluje dok je putovao u vilu svog novog vlasnika u Italiji ili Hrvatskoj. Otkro ga je 1999. godine belgijski turistički ronioc, te je kasnije pažljivo rekonstruiran i izložen u muzej. Jedan je od najočuvanijih primjeraka Apoksiomena od 8 otkrivenih u svijetu.

Zaplivajte s delfinima

Jeste li ikada plivali s dupinima? Ili jednostavno ugledali ta prekrasna stvorenja dok plivaju uz vaš brod? Ako putujete u Hrvatsku na odmor, imate sreće. U Hrvatskoj je promatranje dupina stavka na “bucket listi”, stoga, krenete na nezaboravno putovanje brodom u potragu za dupinima.

Mirisni otočni vrt

Mirisni otočki vrt je mjesto gdje se možete opustiti i uživati u mirisima više od 250 mediteranskih biljaka s otoka Lošinja i Cresa. Pronađite klupu, sjednite i zapišite korisne informacije za Vaš kućni vrt.

Povijesne vile austrougarske aristokracije u uvali Čikat

Na kraju 19.stoljeća Čikat je zbog svoje specifične mikroklime prepoznat kao lječilište. Istaknuti gosti počeli su graditi svoje prekrasne vile na rivi, čineći ovo mjesto prestižnom destinacijom za odmor. Ružičasta vila Karolina pripadala je caru Franzu Josefu, a trenutno je omiljeno mjesto za fotografiranje zbog stubišta koje vodi do mora.

S otoka na otok

Mali Lošinj izvrsno je polazište za istraživanje otoka. U lošinjskom arhipelagu ima 36 otoka, a samo njih 7 je naseljeno. Rezervirajte brodski izlet i otkrijte najljepše šljunčane plaže i podvodni svijet Lošinjskog arhipelaga.

Otkrijte lošinjski arhipelag kajakom

Jedan od načina istraživanja Lošinjskog arhipelaga je i kajak. Krenite u jednodnevni obilazak Malog Lošinja ili obilazak cijelog arhipelaga ukoliko ste voljni probuditi svoju avanturističku stranu. To je jedinstveni način da otkrijete ovaj prekrasni dragulj.

više >

Tematski vidikovac Providenca

Za vrhunsku panoramu otoka i nevjerojatne borove šume posjetite tematski vidikovac Providenca. Uživajte u piću u obližnjem baru dok gledate kako sunce nestaje u moru. Upozoravamo vas – oduzeti će vam dah.

Staza Vitalnosti do Velog Lošinja

Staza Vitalnosti, šetnica duga 3 km proteže se uz obalu i pogodna je za ljude svih dobnih skupina. Uputite se u laganu šetnju za kraj dana i stvorite nezaboravne uspomene za cijeli život.