Hotel Apoksiomen
Mali Lošinj, Hrvatska

Odaberite željeni datum dolaska, provjerite dostupnost i cijene

Hotel Apoksiomen na Malom Lošinju, dašak antike na Mediteranu za vaš odmor iz snova

apoksiomen white

Hotel Apoksiomen 4* smješten je na rivi, u srcu pitoresknog grada Malog Lošinja, na idealnoj lokaciji za istraživanje otoka. Hotel nudi jedinstveno opuštanje i udobnost, kao i prekrasan pogled na luku, Jadransko more i otoke Lošinjskog arhipelaga. Posebna pogodnost za naše goste! Biti će nam zadovoljstvo odvesti vas u kratko razgledavanje šetališta i rive u našem malom električnom autiću.

Opustite se

Mirisi i okusi Mediterana

Posjetite Miomirisni otočki vrt, kušajte likere i degustirajte sireve, pršut i salamu od divljači.

Ponuda vrijedi za boravak od 28.04. do 21.06. te od 26.08. do 01.10.2023.
Minimalni boravak: 3 noći

Soba već od 132 € na noć

ponuda

Mirisi i okusi Mediterana

Posjetite Miomirisni otočki vrt, kušajte likere i degustirajte sireve, pršut i salamu od divljači.

Ponuda vrijedi za boravak od 28.04. do 21.06. te od 26.08. do 01.10.2023.
Minimalni boravak: 3 noći

Soba već od 132 € na noć

special offer badge

Opustite se u jednoj od 24 standardne ili superior sobe ili odaberite udoban junior suite, kušajte autentičnu mediteransku kuhinju u à la carte restoranu i ne propustite uživati na najvećoj sunčanoj terasi u gradu – terasi hotelskog bara – ispijajući svoju prvu jutarnju kavu.

Mama's island kitchen

Okusite tradicionalne mediteranske okuse

Mama's island kitchen - jedan od najcjenjenijih à la carte restorana u Malom Lošinju

jedi dobro, živi dobro

Rezervirajte stol u jednom od najcjenjenijih à la carte restorana u gradu, gdje kuhari pripremaju jela po principu “jedi dobro, živi dobro”. Odaberite svoje glavno jelo iz ribarskog jutarnjeg ulova, kušajte maslinovo ulje s komadićem domaćeg kruha te uživajte u gutljaju domaćeg vina iz plodonosnih hrvatskih vinskih regija. Sjednite, opustite se i prepustite se okusima svjetski poznate mediteranske kuhinje.

plate@2x

Idealna klima, čist zrak, mirisna borova šuma, blizina mora

Mali Lošinj - doživite otok vitalnosti

250 godina zdravstvenog turizma

Jedinstvena mikroklima, netaknuta priroda, mirisna mediteranska flora i ljekovita snaga mora rezultirali su nazivom kojeg prepoznaje cijeli svijet, Lošinj – otok vitalnosti. Upoznajte grčkog Apoksiomena, otkrijte uske otočke ulice, hodajte bosi po popločenim kamenim podovima, udahnite svjež morski zrak, duboko udahnite mirise mediteranskog bilja te plivajte sa delfinima dok obilazite otoke Lošinjskog arhipelaga. Ovo je mjesto gdje ćete svaki put iznova otkriti skrivena blaga Mediterana.

dolphin2@2x
S otoka na otok

Mali Lošinj izvrsno je polazište za istraživanje otoka. U lošinjskom arhipelagu ima 36 otoka, a samo njih 7 je naseljeno. Rezervirajte brodski izlet i otkrijte najljepše šljunčane plaže i podvodni svijet Lošinjskog arhipelaga.

Zaplivajte s delfinima

Lošinjski arhipelag je također dom delfina, pa zašto ne biste iskusili nešto nezaboravno i zaplivali s njima? Pričamo o nezaboravnom iskustvu.

Miomirisni vrt

Miomirisni vrt je mjesto gdje se možete opustiti i uživati u mirisima više od 250 mediteranskih biljaka s otoka Lošinja i Cresa. Pronađite klupu, sjednite i zapišite korisne informacije koje možete upotrijebiti u vašem vrtu.

Upoznajte mitskog Apoksiomena

Upoznajte hrvatskog Apoksiomena – brončanu statuu mladog grčkog atletičara Apoksiomena koji datira iz 2. ili 1. st. pr. Kr. – pronađenog na dnu mora blizu otoka Lošinja. Otkrio ga je belgijski turist ronioc u 90-tima, a vjeruje se da je sa broda ispao za vrijeme oluje dok je putovao iz Grčke prema novom vlasniku. Nakon vađenja iz mora, temeljito je restauriran i kasnije izložen javnosti. Trenutno se nalazi u Muzeju Apoksiomena u Malom Lošinju, nekoliko minuta udaljen od hotela.